Priprema voca za sokove

1) Voce pazljivo odaberite da bude zrelo ali jedro, operite ga i stavite da se potpuno ocedi od vode.
2) Jagode i maline ocistite od lisca, sljivama povadite kostice, visnjama takodje.
3) Breskve i kajsije oljustite od ljuske pa i njima povadite kostice, sa dinje i lubenice skinite koru, oslobodite ih od kostica, isecite u komade zeljene velicine.
4) Kruske oljustite, povadite im jezgro, rasecite ih na 4 dela pa ih desetak minuta prokuvajte u zasladjenoj vodi. Vreme racunajte od momenta kljucanja sirupa.
5) Ukoliko ostavljate kompot od ananasa, ocistite ga od kore, izvadite drvenasto jezgro, pa ga isecite na duguljaste komade duzine 3 cm a sirine 1 cm.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s